lauantai 19. joulukuuta 2015

Graniittikyltit


Aikaa on taas vierähtäny edellisestä kirjoituksesta, mutta koska en osaa kirjoittaakkaan, niin suotakoon minulle pitkät kypsymis ajat.

  Kaikessa hiljaisuudessa tuli idea noista ovi- ja numerokylteistä. Muovisia ja metallisia nimikylttejä on kaikkialla myynnissa, (toivottavasti myös minulla joskus) niin juolahti ajatus tehdä niitä graniitista. Sellaisia ei tullut kuin muutamia vastaan googletellessa, joten ajatus muuttui toteuttamisen puolelle.


  Graniitti on tuttu materiaali, joten siittä oli tavallaan helppo lähteä jalostamaan. Tarra puolelta on tullut mukavasti oppia tekstitysten, fonttien ja tyylien kanssa, joten sekin puoli oli kunnossa. Mutta itse kyltti maailma olikin sitten aivan uusi tuttavuus. Omat kokemukset niistä olivat luokkaa liikennemerkit tuulilasin takaa ja WC-kyltin hakeminen baarissa. Tuo ovi-, ja nimikyltti ajatus oli sitten sellainen, että siittä oli hyvä lähteä liikkeelle. Sitä nyt sitten opiskelleena ja tutkineena olen saanut joitain ensimmäisiä kylttejä graniitista valmistettua ja jopa kaupan hyllylle asti. www.kymppitarra.fi/kivituotteet

 Kokkolalainen Suutari ja Avainpalvelu T. Haapala otti muutaman kyltin kaupattavaksi ihan kivijalkaliikkeeseensä, joka lämmitti pienen verkkokauppiaan mieltä kovastikin!


  Samaan kategoriaan graniitin ja tekstitysten kanssa kuuluu myös lemmikkien muistomerkit. Niistä olikin sitten enemmän kokemusta ja ne tulivat kuin itsestään siinä samalla kylttejä touhutessa. Luonnonkiveen kaivertaminen oli sitten taas uusi asia. Ensimmäiset koe kappaleet luonnonkiveen kaivertamisesta kaivettiin mamman kukkapenkistä vähin äänin. Jäin kiinni. Nopeasti sen tyyppinen kaivertaminen alkoi sujua joten sen osalta lemmikkien muistomerkit olivat myös hanskassa.

  Ideoita on vielä onneksi pääkopassa vaikka muille jakaa, joten kunhan vain harrastuksilta kerkiää, niin lisää on tulossa. Varmasti myös noita muovisia ja metallisia kylttejä tulee vielä olemaan kaupassa, mutta niihin sitten pitää ollakin omat laitteet ja konstit. Mutta perehdytään niihin sitten myöhemmin.Näihin kuviin ja tunnelmiin!

-Jani-

kymppitarra@gmail.com

www.kymppitarra.fi

Subscribe to our mailing list

* indicates required

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti